Hajrá Érdi Férfi Kézilabda SE!

TÁRSASÁGI ADÓ SPORTTÁMOGATÁSI RENDSZERE

Alábbiakban az Érdi Férfi Kézilabda SE, mint kézilabda utánpótlásnevelő club, látványcsapat-sport támogatásában rejlő adómegtakarítási lehetőségeket mutatjuk be. A látvány-csapatsportok támogatása (közismertebb nevén sporttámogatás, vagy még inkább TAO támogatás) 2011. július 1-jétől már nem csupán a piaci szereplők társadalmi felelősségvállalásának egyik eleme, hanem egy olyan társaságiadó-kedvezmény, melynek tudatos tervezésével megtakarítások érhetők el.

Kik támogathatnak?

Mindenki támogató lehet, akinek társasági adó fizetési kötelezettsége van/lesz. További pozitívum, hogy a TAO támogatás már a fizetendő társasági adóelőleg terhére is nyújtható.

Összefoglaló a TAO támogatás előnyeiről

  1. A támogató a megfizetett adójáról rendelkezik, amely így nem lesz eredményt rontó ráfordítás, hiszen a TAO támogatás nem csökkenti az adózás előtti eredményt („adófelajánlás”),
  2. Lehetőség van támogatást nyújtani adóelőlegből is (az adóelőleg 50 százalékáig),
  3. Lehetőség van adóból (bevalláskor), illetve feltöltésből is támogatni, ekkor az adó 80 százalékáról rendelkezhet a támogató,
  4. Fontos, hogy az adott támogatás 12,5%-a automatikusan kiegészítő sportfejlesztési támogatásnak minősül,
  5. A támogató adó jóváírásra jogosult, amely a TAO támogatás (teljes támogatás csökkentve a kiegészítő támogatás összegével)
  • 7,5%-a, amennyiben az adózó az előlegről, vagy a feltöltéskor befizetett adóról rendelkezik.
  • 2,5%-a, amennyiben az adózó a tényleges társasági adóbevallásban (nem eltérő üzleti évű adózók esetében: következő év május 30.) rendelkezik az adóról Az adóelőleg terhére az előző hónap utolsó napjáig van mód rendelkezni, feltöltés és bevallás esetén az adóhatóság részére való (adóbevallás) benyújtással egyidejűleg.

A fenti lehetőségektől függetlenül az úgynevezett régi TAO támogatási rendszer is hatályban van, de fontos tudnivaló, hogy az adott üzleti évben a két támogatási forma közül kizárólag az egyik változat választható az adózó (támogató) által. Összességében a korábbi rendszer előnytelenebb mindkét félnek, de természetesen Tisztelt Támogatónkat illeti a döntés, így mindkét támogatási rendszerről ide kattintva talál részletes információkat.

A NAV által kiadott TAO rendszert érintő törvényi hivatkozással és számolási példákkal ellátott részletes tájékoztató ide kattintva érhető el.

FONTOS! Kiegészítő sportfejlesztési támogatás terhére szponzorációs megállapodás is köthető, amely alapján korlátozott mértékben megjelenést is tudunk biztosítani.

Kérjük, a TAO-támogatás részletes tájékoztatójának átolvasása után lehetőségeihez mérten támogassa Egyesületünket, hogy kézilabdázóinknak a megfelelő körülményeket tudjuk biztosítani a sikeres sportolóvá válás útján.

Érdi Férfi Kézilabda Sportegyesület

2030 Érd, Piroska utca 6.

telefon: +36 20 3305763

e-mail üzenet: info@erdikkdse.hu

nyilvántartási szám: 13-02-0006717

adószám: 18628883-1-13

bankszámlaszám: 11742355-20004312

Az Érdi Férfi Kézilabda Sportegyesület 2014-ben alakult (Kőrösi Kölyök DSE), azzal az ambiciózus céllal, hogy az érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában összefogja a fiú kézilabda utánpótlást és egy országosan is elismert és eredményes sportegyesületté váljon. Az elmúlt évek kiemelkedő szakmai munkájának eredményeként mára a város és Pest megye egyik meghatározó férfi kézilabda utánpótlás központjaként jegyeznek bennünket. Kézilabda utánpótlás csapataink az elmúlt években a Kézilabda Gyermekbajnokságban, a Sulikézi Fesztiválon és a Diákolimpia versenyeiben vettek részt. A fejlődést jól jelzi, hogy immár ifjúsági fiú csapatunk a Nemzeti Kézilabda Bajnokság III. osztályában, férfi felnőtt együtteseink az NB II–F csoportjában és a Pest Megyei Kézilabda Bajnokság II. osztályában szerepelnek. Az Érdi FKSE további célja, hogy az egyesület tagjainak a lehető legjobb feltételeket biztosítson a rendszeres edzés és versenyzési tevékenységhez. Az elkövetkező évek kiemelt feladata a sportági tevékenység területi kiszélesítése Érd és annak környékére, az egyes korosztályok létszámának bővítése és a kiválasztás rendszerének kidolgozása és megvalósítása. Az eredményes “építkezéshez” kellő számú és jól képzett szakemberre van szükség, amely kiemelt szerepet kell, hogy kapjon a program során!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Twitter
Instagram