Hajrá Érdi Férfi Kézilabda SE!

VÉGLETEKIG KIÉLEZETT MÉRKŐZÉSEN LETTÜNK BAJNOKOK

A Pest Vármegyei Kézilabda Szövetség ismételten magas színvonalon rendezte meg a bajnokságok döntőit Fóton a Phoenix Sportcsarnokban. Az első osztályú férfi döntőre a nap megkoronázásaként tizenkilenc órakor került sor. A lelátók színültig megteltek szurkolókkal, akik mindkét résztvevőt hatalmas hangorkánnal bíztattak az első perctől az utolsóig. Kiegyensúlyozott, kemény mérkőzésre számítottunk, hiszen az alapszakaszban a Veresegyház VSK nagyszerűen küzdött, idegenben eldöntetlent, hazai környezetben pedig kétgólos győzelmet értünk el. A mérkőzésen két rutinos, általunk nagyra tartott játékvezető Bába Sándor és Horváth Péter bíráskodott.

A mérkőzés felvezetése minden elvárásnak megfelelően zajlott, megteremtve a kellően forró hangulatot, érezni lehetett a tét nagyságát és a szikrázó feszültséget a két csapat és a szurkolótáborok között is. A játékosok bevonulását és bemutatását követően a Himnusz felemelő hangjaira csillapodtak le néhány percre a lelátók, hogy aztán még nagyobb hangerővel szóljanak a dobok, dudák és egyéb szurkolói eszközök.

A mérkőzés első találatát Balázs Tibor nagyszerű betörés utáni lövésével szerezte meg, majd Cseh Máté kapott kettőperces büntetést. A tizenkettedik percben Gyöngyösi Dávid góljával háromra növeltük előnyünket, de nem tudtunk leszakítani a félelmetesen küzdő ellenfelünket, akik a huszadik percben Sági Levente bűntetőjével egygólra felzárkóztak. A félidőt háromgólos előnnyel zártuk, de egy pillanatig sem lehetett megjósolni a döntő végeredményét. A második játékrészben tovább fokozódtak az izgalmak, a tét nagysága fantasztikus megoldásokat, pazar gólokat és emellett több technikai hibát is eredményezett mindkét oldalon. Az ötvenedik percben Bauer Máté találatával már ötgólosra növeltük előnyünket, amikor is azt hihettük, hogy kezünkben a bajnoki győzelem. Nem így történt, mert a hátralévő idő nagyon hosszúnak és kimerítőnek bizonyult. Az ellenfél játékosai minden tartalék energiájukat bevetve iszonyatos rohamot indítottak, amely meghozta számukra a teljes felzárkózást, így fél perccel a lefújás előtt kiegyenlítettek. Emberhátrányos szituációban, góllal kellett befejeznünk a hátralévő időt, hiszen nem szerettük volna hétméteresekre bízni a döntést. Egy fantasztikus támadást követően hat másodperccel a mérkőzés vége előtt Zalai László értékesítette ziccerét, így ismét megszereztük a vezetést. A veresegyházi fiúk utolsó nagy rohamot indítottak, de az idő rövidsége miatt már nem tudtak érvényes gólt szerezni.

Következhetett a felhőtlen és határtalan ünneplés, amelyre nagyon rászolgált a CSAPAT! Köszönjük szurkolóink egész szezonbeli bíztatását, amelyre itt a Phoenix Arénában volt a legnagyobb szükségünk.

KŐRÖSI KDSE-TREFF 99 – VERESEGYHÁZ VSK 27:26 (14:11)

2023. május 27. 19.00 óra Phoenix Sportcsarnok Fót

33/Balázs Tibor (5), 8/Bauer Máté (1), 20/Cseh Máté (1), 1/Érsek Attila, 6/Gyöngyösi Dávid (4), 17/Hagymási Zsolt, 44/Hajdu Tamás (2), 10/Kékesi Benjamin, 55/Kovács Balázs (1), 32/Májer Martin, 23/Saibán Dániel (2), 99/Simon Roland, 30/Smid Ákos (1), 15/Veres Máté, 14/Zalai László (5), 11/Zeitler Dániel (5)

Szakmai stáb: Váraljai Ádám János vezetőedző / Narancsik Imre edző

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Twitter
Instagram