Hajrá Érdi Férfi Kézilabda SE!

A SIKER KULCSA TE MAGAD VAGY!

A siker, véleményem szerint a magadba vetett hit megvalósulása. Hiszel abban, hogy lesz annyi erőd, szorgalmad, kitartásod, amivel azt az állapotot, érzést el tudod érni. Ha kellőképpen fókuszálsz a célodra, és nem hagyod magad eltéríteni semmilyen akadály által, akkor minden cselekedetedet a célod fogja meghatározni. Senkit nem lehet sikeressé tenni belső hit, meggyőződés hiányában. Minden olyan folyamat, ami a gondolkodásoddal szoros összefüggésben áll, a Te aktív részvételed nélkül nem képes működni.

Ha sikeres akarsz lenni, vajon hogyan és mit kellene tenned? Ha ilyen kérdés felmerül benned, akkor bizonyosan, nem érzed magad annak. Hogyan építkezz, alakítsd át a gondolkodásodat a fejedben? Hiszen minden fejben dől el! Ha saját gyermeked, vagy kiskorú tanítványod sorsát szeretnéd formálni, alakítani, érthető módon, a még nem érett felfogó készsége miatt, Te legyél az, aki neveléssel, következetes hozzáállásoddal és a folyamatos hibajavítással rávezeted, előkészíted a saját maga önálló sportolói mentalitásának kialakítására. Ha már elég érett vagy ahhoz, hogy értelmezni, alakítani tudod saját magad gondolkodását, nos eljött az ideje. Az első megértendő dolgod, hogy elkezded értékelni, minősíteni a tevékenységedet. Hiszen cselekedeteidet elsősorban nem a siker eléréséért teszed, hanem azért, mert szereted, szívesen csinálod. Ha elfogadod és tudatosul benned, hogy amit teszel, vagy ahogy teszed az jó, mert örömöt ad és jól érzed magad benne, akkor talán eljuthatsz ebben a tevékenységedben azok közé is, akiket a legjobbak között tartanak számon. Az az érzés és tudat, hogy jól teszel valamit, egy mással, vagy másokkal történő összevetés eredménye. A belsőd állapotát ilyen megközelítésben a külső folyamatok, impulzusok generálni tudják. Az összevetést követően, képes leszel elhinni, hogy az irány jó, amit, vagy ahogy csinálsz! Hiszen annyiszor csináltad, ismételted és gyakoroltad, hogy egyre jobban megy. Nem lehet lényegtelen a hited és az önbizalmad mértéke. A siker egy belső indíttatású valami, amit érezni kell. Ha sok ismétléstől, egyre több és több tapasztalatra teszel szert, legyen jó vagy rossz, hasznossá válik számodra.

Mindig legyél benne aktívan abban, amit mások akarnak veled tenni. Legyen szülő, edző vagy pedagógus. Aktív részese legyél saját magad fejlesztésének. Mások elismerése segít a siker érzésének állapotába eljutni, de valójában ez ne mások elvárásainak való megfelelés legyen, hanem csakis a tiéd! A külvilág ingereire történő válaszaid jobban fognak segíteni, hogy magabiztosabb, tapasztaltabb legyél. A rutinod szokássá válhat. Ez egy nagyon jó állapot! Valójában a siker érzése így megszokottá válhat.

Ha azt hallod, hogy pozitívan kell gondolkodnod, egyből bekapcsol benned egy hang, hogy a gondolkodásodon, vagy a szemléleteden változtatnod kell. Ez nem azt jelenti, hogy valami extra dolgot kell csinálnod, pusztán arról van szó, hogy hinned kell abban, hogy sikerülni fog. Ha ebben bízni tudsz, úgy képes leszel elkerülni a kudarctól való félelmedet. Lépésről-lépésre kell haladnod ebben a folyamatban. A hibákat át kell értelmezned a fejedben. Nem félni, hanem barátkozni kell velük. Fogd fel úgy, hogy minden hiba és rossz megoldás azért állít gátakat számodra, hogy tanulj belőle és máskor képes legyél ezeket elkerülni. Sok esetben a hiba azért jön, mert az egészre koncentrálsz, vagy a végső célra, miközben nem veszed észre a közvetlen előtted lévő akadályokat. Az is gond lehet, hogy lekicsinyled a problémát és anélkül lépsz tovább, hogy ez a negatív részecske tovább fogja nagyítani a megoldásra váró hibát.

Nagyon lényeges, hogy a külső nyomás hatására ne kívül keresd azt, ami már megvan legbelül. Bizonyítani akarsz és bizonyára a gondolkodásmód fejlesztése egy magasabb szintre fog emelni téged. De mi van addig? Azt tedd, ami megmozgat, amit helyesnek érzel, ami boldoggá tesz, ami a célod! A siker, az öröm állapota. Nem teher, hanem egy felszabadult érzés. A siker tehát egy pozitív érzés, ami benned van, csak rajtad áll hogyan kezeled. A pozitív idézetek olvasása önmagában nem tesz sikeressé, csak a sikeresség érzete utáni vágyat erősíti benned. A siker egy olyan lelki és tudatállapot, melyben úgy érzed, szinte mindenre képes vagy. Amikor belemerülsz mélyen valamibe, abban a pillanatban megszűnik számodra minden és bármi megtörténhet. Többnyire nem azok viszik a legtöbbre, akik keményen küzdenek, hanem akik mentális, lelki és testi szinten is eggyé válnak azzal, amit csinálnak. Ennek alapja az önbizalom és a saját magadban történő hited szintje. Az önbizalom kialakulásának folyamata mindig tudatban kezdődik. Eldöntesz valamit és cselekszel. Tehát, nincs más dolgod csak figyelj az alábbi dolgokra!

  • A SZÁNDÉKNAK BELŰLRŐL KELL JÖNNI, HOGY AZ UTAD BEJÁRD!
  • ÉREZD JÓL MAGAD AZ ÚT ALATT!
  • GYAKOROLJ SOKAT, GYŰJTSD TAPASZTALATOT!
  • A HIBA NE ELLENSÉG, HANEM ÖSZTÖNTŐ LEGYEN SZÁMODRA!
  • MINDIG TUDD, HOGY MIÉRT DOLGOZOL!
  • LÉPJ TÚL A KORLÁTAIDON!
  • A SIKERED ÉPÍTÉSE NE LEGYEN ÖNCÉLÚ!
  • LÉGY KREATÍV!
  • LEGYÉL KITARTÓ!

A bukások vagy a kudarcok ne állítsanak félre. Higgy abban, amit véghez akarsz vinni!

A SIKER NEM SZERENCSE KÉRDÉSE!

Dolgozz szenvedélyesen és keményen, váljál professzionális művelője valamely szakterületnek. Legyenek ötleteid, ne becsüld le saját erényeidet. Tarts ki a kudarcaid ellenére is, és ne csak a saját boldogulásodért dolgozz! Csináld úgy, hogy a szűkebb, vagy tágabb környezeted is hasznát lássa.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Twitter
Instagram